Covid-19 Salgını Döneminde İntermobil Neler Yapıyor?
İntermobil olarak Covid-19 salgınının tüm dünyayı etkisi altına aldığı bu dönemde çalışanlarımızın ve ailelerinin sağlığını ön planda tutarak iş akışımızı aynı şekilde sürdürmek, pozitif kalmak ve iş ortaklarımıza değer sağlamak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
Bu süreçte ilk olarak Türkiye’deki ilk Covid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart tarihinden sonraki ilk çalışma haftası olan 16-20 Mart haftasında tüm çalışanlarımızı kapsayacak şekilde “evden çalışma” sistemine geçtik ve Haziran ayına kadar bu sistemde devam ettik. Haziran ayından itibaren sahada çalışması gereken arkadaşlarımız tüm sağlık tedbirlerini alarak, hiyjen ve sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek çalışmalarını sürdürdüler.
Online bir platform üzerinden Üst Yönetim ve tüm ekibimizin her gün iletişim halinde olabilecekleri bir görüşme ağı oluşturduk. Bu şekilde etkileşimi arttırarak tüm ekibimizin moral ve motivasyon düzeylerine de katkı sağladık.
Şirket “İşyeri Hekimimiz” ile iletişimimizi “online” şekilde devam ettirerek bu dönemde ekibimizin danışmaya en ihtiyaç duyduğu konulardan biri olan sağlık konusunda destek almalarını sağladık.
Pandemi sürecinin ilk 2 ayında her haftanın 2 gününde düzenli olarak “Spor Eğitmeni”miz eşliğinde “online spor” yaptık. Evde kalmaya odaklandığımız günlerde spor yapmak hem sağılığımızı hem de enerjimizi olumlu etkiledi. Ayrıca birlikte harekete geçmek de bizlere iyi geldi.
Bunun devamında çalışanlarımıza ve iş ortaklarımıza iyi günde, kötü günde yanlarında olduğumuzu gösterebilmek adına Unilever’le bir anlaşma yaparak isteyenlerin gıda, temizlik vb. birçok alanda ihtiyaçlarına evlerinden çıkmadan ulaşmalarını sağlayan adrese teslim bir sistem geliştirdik. Böylece çalışanlarımız ve iş ortaklarımız Unishop online sipariş platformu üzerinden sosyal mesafe kuralına uyarak %30 indirimli bir şekilde ihtiyaçlarını giderme şansına sahip oldular.
Bunların yanı sıra, şirketimizin sosyal medya hesaplarını takip eden tüm kullanıcılara biraz olsun moral verebilmek için #HayalEt isminde bir konsept geliştirerek onların bu salgın bittikten sonraki hayatlarını düşünerek kendilerini iyi hissedebilmelerini amaçladık. Bu konsept kapsamında iki adet video hazırlayarak takipçilerimizin beğenisine sunduk. Siz de bu videoları aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.
Son olarak, bu süreci kişisel gelişimlerimize katkı sağlayacak bir dönem olarak değerlendirmek istedik ve iş ortaklarımız ile tüm takipçilerimiz için “İntermobil Evdeyiz” bültenini hazırladık. Bu bültende profesyonel iş hayatına yönelik ücretsiz eğitimlere, online kitaplara ve değerli sanatçıların verdiği online konserlere ulaşılabilecek linkleri bir araya topladık.
https://www.intermobil.com.tr/wp-content/uploads/2020/04/intermobil-evdeyiz-bulteni.pdf
İntermobil olarak bu dönemi de hep birlikte atlatarak daha güçlü olacağımıza inanıyor, herkese sağlıklı günler diliyoruz.
